Rubriky
Sezónní aktuality

Oživené ořechy

Většina z nás občas nebo denně vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami.

Jak píší autoři knihy Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni, je umeocet vynikající univerzální antimikrobiální prostředek, který celkově podporuje imunitu a pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu.

Vyrábí se ze švestiček umeboshi, které se nakládají až na dva roky do sudů. Ořechy, v tomto případě paraořechy v biokvalitě, jím oživíte velmi snadno:

Nasypete ořechy do misky

Nasypete ořechy do misky, foto: Jiří Kuchař

Zalijete ořechy umeoctem

Zalijete ořechy umeoctem, foto: Jiří Kuchař

Necháte je v něm přes noc a potom je lžičkou vyndáte na talíř. To, co vám v misce zbude, zalijete půl litrem vody a po ránu vypijete.

Ořechy potom nádherně hrají různými odstíny červené

Ořechy potom nádherně hrají různými odstíny červené, foto: Jiří Kuchař

Necháte je vysušit a každý den tři až pět sníte. Budete překvapeni, jak zajímavou chuť dostanou…

Sdílejte článek na: