Rubriky
Byliny

Překvapení jménem wasabi

Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni
Prevence a terapie pomocí domácích prostředků
Josef Jonáš, Jiří Kuchař

Loňské doporučení MUDr. Josefa Jonáše jsem si vzal k srdci a vysadil japonský křen (Eutrema japonicum) ze stejné čeledi brukvovitých (Brassicaceae) jako náš dobrý známý křen selský (Armoracia rusticana). Dokud listy rostly, příležitostně jsem je pojídal a přidával do salátů, kde jsem ocenil jeho štiplavou chuť. Koncem léta jeho oddenky zvadly a já se s ním tiše rozloučil. Teď v březnu mě ale čekalo milé překvapení, protože na záhonu začaly rašit jeho listy. A tak se těším na další rok s příjemným zeleným společníkem.

Články Jiřího Kuchaře najdete v každém čísle měsíčníku Regenerace.

Foto: Jiří Kuchař

Články Jiřího Kuchaře

Sdílejte článek na: